Afvallen met medicatie

Ben je het diëten beu? Ben je klaar met jojoën en wil je nu echt eens resultaat? Het afvalprogramma van Kliniek de Pauw biedt je een structuur die eventueel aan te vullen is met medicatie (oraal of injecteerbaar), voor een snel en veilig resultaat. 

Gewichtsverlies met behulp van medicatie

Met deze afvalmethode val je op een zeer effectieve en volledig veilige manier af. De beschikbare medicatie kan oraal worden toegediend of door middel van injecties en is erop gericht het hongergevoel en de drang naar snacks en zoetigheden tussendoor af te remmen.

Zowel de injecteerbare medicatie als de orale medicatie richten zich op stabilisatie van de suikerspiegel en de insuline huishouding. 

Beste methode voor afvallen

Het gebruik van geneesmiddelen in het afvalprogramma wordt altijd begonnen onder begeleiding van ons droomgewichts-begeleidingsteam. Dit Dream Team bestaat uit een arts (internist/endocrinoloog) en een orthomoleculair diëtiste/hormooncoach.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. 

Afvallen was nog nooit zo makkelijk

Eten is leuk! Het is misschien wel een van de leukste dingen die het leven ons brengt (zonder filosofisch te worden). Diëten daarentegen wordt over het algemeen als minder leuk ervaren. De meeste diëten houden vast aan een gestructureerd patroon waarbij je bepaalde dingen moet, of juist niet mag. Natuurlijk is het noodzakelijk dat je tijdens het afvallen sommige dingen laat. Maar eten moet wel leuk blijven!
Bij deze vorm van afvallen door injecties met medicatie blijft het eten een leuk moment. Diëten is geen straf meer en afvallen was nog nooit zo makkelijk.

Meet the Dream Team!

De eerste stap in ons afvalprogramma bestaat altijd uit een intake met ons droomgewichts-begeleidingsteam – het Dream Team. Dit team bestaat uit arts (internist/endocrinoloog) dr. Wim de Graaff en orthomoleculair diëtiste en hormooncoach Eline Meijer.

Dr. Wim de Graaff (BIG-registratienummer: 49042192601) heeft o.a. 15 jaar in het ziekenhuis Tergooi gewerkt als internist en opleider. Hij is gespecialiseerd in ziekten van de inwendige organen, met speciale aandacht voor hormoonziekten zoals schildklierziekten en meer zeldzame aandoeningen. Daarnaast behandelt hij obesitas en diabetespatiënten in bijv. Acibadem International Medical Centre. Zijn aandachtsgebieden zijn schildklieraandoeningen, obesitas, diabetes mellitus (suikerziekte) en osteoporose (botontkalking). Bij Kliniek de Pauw helpt hij mensen die graag (meer) willen afvallen maar daar moeite mee hebben. “Het is belangrijk dat je goede uitleg krijgt over de achtergrond waartegen je medicatie gebruikt. Dit vormt een belangrijke pijler en daarom wordt veel aandacht besteed aan voorlichting. Met behulp van een goed plan, bijvoorbeeld onder begeleiding van Eline, kan een vorm van medicatie uitkomst bieden.”

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Orthomoleculair diëtiste en hormooncoach Eline Meijer (BIG-registratienummer: 19100796489) richt zich voornamelijk op het voeden van het lichaam met voldoende energie, vitamines en mineralen, vooral om ervoor te zorgen dat je lichaam alles in huis heeft om alle processen goed uit te kunnen voeren.
“Het is altijd van belang, maar tijdens het afvallen nog eens extra, dat je je lichaam op de juiste manier voedt. Ik ga je helpen met het identificeren van die gebieden in je voedings- en leefstijl-patronen waar winst te behalen valt. Samen maken we een plan dat vol te houden is, zodat het eten ook gewoon leuk blijft terwijl je afvalt en toch voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt.”

Eline staat je daarnaast bij in het geval je darm- en/of huidklachten, hormonale klachten, PMS of overgangsklachten hebt.

Onder begeleiding van deze experts word je tijdens de intake meegenomen in de wereld van leuk en effectief afvallen! De uitgebreide procedure omvat een zorgvuldige nulmeting om je tijdens het programma te kunnen voorzien van de juiste informatie en begeleiding. De samenwerking tussen arts en diëtist werkt versterkend en vergroot het effect van het afvalprogramma.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Een gezond lijf en een mooi uiterlijk

Afvallen met medicatie kan met behulp van kleine prikjes die je jezelf toedient of door tabletten die je oraal inneemt. Welke voor jou het beste is, bespreek je tijdens de intake met arts Wim en diëtiste Eline. Lees hier alles over het injecteerbare medicijn, en hier vind je meer informatie over de tabletten.

Overgewicht en obesitas vormen een groeiend probleem in onze moderne maatschappij. Maar liefst 50% van de Nederlanders kampt ermee. Het vormt een risico op allerlei ziektes en kan veel klachten veroorzaken. Afvallen is niet eenvoudig en op een gezond gewicht blijven al helemaal niet. Gelukkig zijn er steeds meer inzichten in waarom blijvend afvallen zo moeilijk is. En tegenwoordig is er (dus) medicatie voorhanden die als een steuntje in de rug kan dienen en helpen bij gewichtsverlies.  Belangrijk is hierbij wel dat je goede begeleiding krijgt en begrijpt hoe je lichaam en het langdurig afvallen werkt. Met als belangrijkste doel om je droomgewicht te bereiken en te behouden.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Het programma en de tarieven

Het programma is opgebouwd uit twee fases en begint met een eenmalige intake.

Intake 
De intake bestaat uit twee gesprekken. Het eerste gesprek is met dokter de Graaff (60 min) en het tweede gesprek is met diëtiste Eline Meijer (60 min). Tijdens het eerste gesprek wordt vastgesteld of de condities voldoende zijn om met de medicatie te kunnen starten. Twee weken later, vindt het gesprek met de diëtiste plaats en start je met de medicatie. Op deze dag krijg je ook uitleg en instructies omtrent het gebruik van de medicatie. 

Fase 1: Tijdens de eerste drie maanden van het gebruik van de medicatie sta je onder persoonlijke begeleiding van zowel de arts als de diëtiste.  je komt maandelijks op het spreekuur voor overleg, vragen en je medicatie voor de volgende maand. 

Fase 2: Na 3 maanden wordt je gewichtsafname geëvalueerd. Ben je niet 5% of meer gewicht verloren, dan moet je helaas stoppen met de medicatie. De invulling van het vervolgtraject wordt daarom vanaf hier persoonlijk voor je samengesteld. 

De kosten voor de intake inclusief fase 1 bedragen €1950,- inclusief medicatie. Je betaalt deze kosten op het moment dat duidelijk is dat je met de medicatie gaat beginnen. Meestal is dat na het eerste consult met dokter de Graaff. Kijk voor de losse prijzen op de pagina over onze tarieven.

In fase 2 zijn de kosten afhankelijk van de invulling van je traject. Indien je de medicatie blijft gebruiken moet je uitgaan maandelijkse bedragen tussen de €295 en €495,- per maand afhankelijk van je dosering.

De intake

Tijdens de intake ontmoet je dr. Wim de Graaff en diëtiste Eline Meijer. Voorafgaand aan deze gesprekken heb je een vragenlijst ingevuld. Deze krijg je bij het maken van je afspraak toegestuurd en dient als basis voor de gesprekken. Ook vragen we je bloed te laten prikken. Het formulier hiervoor krijg je ook toegestuurd. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij je leefstijl, je voedingsgewoonten, je doelstellingen en de medicatie. Er is ruim de tijd voor voorlichting en het stellen van vragen.
Aan het einde van de intake wordt je persoonlijke begeleidingsplan opgesteld en indien van toepassing je medicatie besteld bij de apotheek. Uiterlijk een week later kun je de medicatie ophalen en beginnen met afvallen door injecties. Tijdens je bezoek waarin je je medicatie ophaalt, krijg je nogmaals een instructie over het gebruik en de wijze waarop de injecties worden toegediend. In de weken erna staat ons team dagelijks voor je klaar voor vragen of hulp.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

De eerste maanden

Tijdens de eerste weken/maanden van je afvalprogramma bouw je de dosis van je medicatie op. Je wordt hierin begeleid door middel van maandelijkse consulten bij de diëtiste en/of de arts. Daarnaast kun je altijd bellen, mailen op appen als je vragen hebt. Ons team staat altijd voor je klaar. Natuurlijk is er voldoende aandacht voor je ervaringen met de medicatie. Daarnaast staat het vinden van het leefstijl- en voedingspatroon dat bij je past centraal (tijdens de intake is al uitgebreid stilgestaan bij je gewoontes en patronen). In de eerste maanden van je begeleidingstraject worden adviezen gegeven en besproken en alternatieven getoetst. Samen werk je toe naar een leefstijl- en voedingspatroon in combinatie met medicatiegebruik dat je lang kunt volhouden.

Na 3 maanden

Na 3 maanden is je opbouwprogramma compleet en kan worden bepaald of de minimale gewichtsreductie van 5% is gerealiseerd. Indien dat niet het geval is, wordt het gebruik van de medicatie gestaakt. Indien dat wel is gelukt en je de medicatie langer blijft gebruiken, neemt de behoefte aan persoonlijke begeleiding vaak iets af in intensiteit. Daarom bieden we vanaf maand 4 een online/telefonische begeleiding inclusief medicatie tegen een gereduceerd tarief. Dit tarief is afhankelijk van de maandelijkse hoeveelheid medicatie en de intensiteit van de begeleiding.

Duur van het traject

Afhankelijk van de mate waarin je voedingspatroon en je metabolische insulinehuishouding verstoord zijn, dien je de medicatie langer te gebruiken om je lichaam te ‘herprogrammeren.’ De meeste trajecten duren 9-24 maanden.

Stel ons je vraag via WhatsApp op 06 82 20 24 74.

Wil je op de hoogte blijven van tips, acties, leuke kortingen en interessant nieuws op het gebied van skin en beauty? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.