De-Pauw-dark-450-v2.png

Behandeling tegen acnelittekens

Acne is een veel voorkomende huidaandoening die zich uit in ontstekingen rondom de huid van de talgklierfollikels. Acne kan ontstaan door verschillende factoren zoals hormonen, verhoogde talgafscheiding en verhoorning van de huid. Ook invloeden van buitenaf, zoals het gebruik van verkeerde make-up of cosmetica, hebben een negatieve invloed op je acne.

Verschillende soorten acne

Acne is te onderscheiden in veel verschillende soorten. De meest voorkomende kenmerken zijn de zogenaamde comedonen of mee-eters. De open comedonen (‘blackheads’) zijn vaak donker of zwart van kleur. Bij gesloten comedonen (‘whiteheads’) is de follikelopening volledig afgesloten, waardoor het talg zich gaat ophopen en er witte bultjes zichtbaar worden. Wanneer een gesloten comedoon ontstoken raakt, ontstaat er een puistje. Vaak kleurt de huid rondom het puistje rood (erytheem). Bij zwaardere vormen van acne kunnen er pijnlijke infiltraten en bobbels ontstaan. Vaak zorgen deze voor acnelittekens.

Behandelplan

Omdat er veel soorten acne zijn, adviseren we je een afspraak te maken voor een uitgebreide intake. We kunnen dan bepalen om welke soort acne het gaat en je adviseren wat het vervolgtraject/behandelplan zou kunnen zijn.

Een huid met puistjes kan je zelfbeeld, zowel bij tieners als bij volwassenen enorm naar beneden halen. Na meer dan 60 jaar intensief medisch onderzoek is er aangetoond dat vitamine A de enige molecule is die dit huidprobleem voorgoed kan genezen of onder controle kan houden.

Als we de eerste stappen hebben gezet en de huid verbetert zich, dan gaan we naar een snelle opbouw van producten pro-vitamine A en het gebruik van anti-oxidanten.

Wij gaan graag de uitdaging aan om van jouw huid een nog mooiere huid te maken. De Pauw is gespecialiseerd in en gecertificeerd voor de behandeling van acne.

Stel ons je vraag via WhatsApp op 06 82 20 24 74.

Wil je op de hoogte blijven van tips, acties, leuke kortingen en interessant nieuws op het gebied van skin en beauty? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.