De-Pauw-dark-450-v2.png

Roodheid

Roodheid in de huid kan ontstaan bij inspanning of door emoties, de huid kleurt dan rood door verwijding van bloedvaatjes als gevolg van een verhoogde doorbloeding of van warmte. Na een tijdje trekt deze roodheid meestal weer weg. Wanneer de roodheid echter continue aanwezig is op de huid kan deze als storend worden ervaren. Vaak is deze roodheid een onderdeel van vaatafwijkingen (couperose, spider naevus, wijnvlek, kersenwratjes en ooievaarsbeet), een ontstekingsreactie (rosacea, post-inflammatoir erytheem/restacne, allergische reactie, eczeem en psoriasis) of overmatige blootstelling aan de zon (poikiloderma van Civatte en zonverbranding).

Wat kun je doen tegen roodheid?

Bij Kliniek de Pauw kunnen we vrijwel alle vormen van roodheid veilig en doeltreffend behandelen. Dit doen wij in de meeste gevallen met licht-/laserbehandeling. In sommige gevallen zoals rosacea subtype 2 (roodheid met puistjes) is een (milde) peelingbehandeling het meest optimaal.

Er zijn vaak meerdere behandelingen mogelijk voor roodheid, daarom kijken wij tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek naar jouw persoonlijke situatie en zoeken we samen naar een passende oplossing.

Licht-/laserbehandeling tegen roodheid

Bij een licht-/laserbehandeling wordt het licht omgezet in warmte en dit zorgt ervoor dat het bloed in het haarvaatje stolt. Vervolgens ruimt het lichaam op natuurlijke wijze het vaatje op. Het resultaat van de behandeling is na 2 tot 4 weken zichtbaar. Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Peelingbehandeling tegen roodheid

Bij rosacea subtype 2 (roodheid met puistjes) wordt soms eerst een milde peelingbehandeling ingezet. Deze behandeling kalmeert de huid, vermindert ontstekingen en roodheid en verbetert de huidweerstand. In sommige gevallen wordt geadviseerd om (indien gewenst) na een aantal peelingbehandelingen te starten met licht-/lasertherapie voor de resterende roodheid.

Wat moet ik kiezen?

De beslissing voor welke van de verschillende behandeling wordt gekozen, is afhankelijk van de acne en het gehele huidbeeld en nemen we samen met jou. In het gratis en vrijblijvende intakegesprek adviseren we je graag wat jouw huid nodig heeft. Bel ons voor een afspraak, zodat je binnenkort van je roodheid verlost bent!

Stel ons je vraag via WhatsApp op 06 82 20 24 74.

Wil je op de hoogte blijven van tips, acties, leuke kortingen en interessant nieuws op het gebied van skin en beauty? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.