De-Pauw-dark-450-v2.png

Peelings

Wil jij ook graag een egale, gezonde huid?

Peelings hebben, afhankelijk van huidtype en de met de peeling bereikte huidlaag, algehele huidverjongende eigenschappen.

In een jonge huid communiceren de cellen onderling met elkaar en is er een snelle celdeling. Bij huidveroudering delen de cellen steeds trager, waarbij op termijn de levende lagen steeds inactiever worden en de dode huidcellen steeds meer aan de oppervlakte blijven kleven. Het gevolg is dat de collageen- en elastineproductie afneemt en de afdruk van de rimpel in de dode lagen toeneemt.

Bij Kliniek de Pauw adviseren we dan ook het gebruik van zuren als onderdeel van zowel het productengamma voor thuisgebruik als de behandeling in onze kliniek. De zuren in Environ-producten zorgen ervoor dat de dode huidlaag niet te dik wordt. Bovendien stimuleert een zuur de productie van collageen en elastine. Daarnaast raden we aan om eenmaal per jaar een of meer (sterkere) peelings te laten uitvoeren. Een peeling geeft de huid een enorme boost en de gehele huidstructuur wordt verbeterd. Na een peeling is de huid weer optimaal ontvankelijk voor de werkzame stoffen in je Environ-producten.

Een egalere, frissere huid dankzij SkinTech®-peelings

De Easy TCA®-peeling van Skin Tech Pharma die bij Kliniek de Pauw wordt gebruikt, geeft zo’n boost en helpt om een egale, gezonde huid te krijgen. Deze peeling is bij uitstek geschikt voor dunne en dunner wordende huid, huid met pigmentvlekken, gevoelige huid, maar ook voor donkere huid. De inwerkdiepte van de peeling stimuleert de celdeling in de lederhuid (de dermis). Hierdoor neemt de productie van elastine en collageen toe; de huid gaat zich gedragen als een jongere huid. De dikte van de levende huidlaag neemt toe terwijl de dikte van de dode huidlagen afneemt. Een jonge huid heeft een volle dermis met een dunne hoornlaag en fijne opperhuid en dat kan met de SkinTech® TCA®-peelings worden bereikt. Je huid ziet er daarna jaren jonger uit, ook omdat er sprake is van significante rimpelreductie, en pigmentvlekken vervagen of verdwijnen.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Deze peeling is geschikt voor alle huidtypen, inclusief de donkere huid. Hoeveel peelings je nodig hebt, hangt af van het doel en van jouw huidconditie en varieert van 1 tot maximaal 4 peelings in kuurverband. Dit bespreken we vooraf, tijdens het intakegesprek.

Hoe gaat de peeling in zijn werk?

De peeling wordt in een aantal lagen op je huid aangebracht totdat de gewenste diepte is bereikt.

Direct na de peeling wordt een speciaal gepatenteerd Post Peel Mask aangebracht. Dit is een crème die het ontstekingsproces snel afremt, de behandeling comfortabeler maakt en de downtime verkort. Binnen enkele minuten wordt je huid weer rustig.

Deze crème laat je de rest van de dag zitten. Je wast je gezicht op de behandeldag ook niet meer. Vanaf de volgende ochtend mag je je gezicht reinigen, waarna je 2 tot 3 maal daags de door de huidtherapeut geadviseerde behandelcrème en de SkinTech® Melablock HSP SPF 50+ voor uv-bescherming gebruikt.

Deze Melablock remt niet alleen de activatie van melanocyten door licht (uva en uvb) maar ook door warmte (HSP) en beperkt daarmee het risico op complicaties. SkinTech® Melablock HSP SPF 50+ is een zonnebrandcrème met zeer hoge bescherming die speciaal ontwikkeld is om de na een peeling zeer gevoelige huid te beschermen. Na de behandeing is het belangrijk dat de huid tot vier weken na de (laatste) peeling goed beschermd blijft met SkinTech® Melablock HSP SPF 50+ en dat direct zonlicht zoveel mogelijk wordt vermeden. 

Qua nazorg is het überhaupt belangrijk dat de huid blijvend goed beschermd wordt tegen licht- en warmteactivering. We adviseren daarom om de Melablock standaard ook na de behandelingen dagelijks te blijven gebruiken.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Verwachting en downtime na de SkinTech® TCA®-peeling

Om goede en bevredigende huidverbetering te realiseren, zal een behoorlijk deel van de opperhuid moeten worden vervangen door nieuwe cellen. Hierbij is vervelling nodig en onvermijdelijk. Tussen dag 3 en 5 vervel je doorgaans het meest. Het proces ziet er (gemiddeld) zo uit:

Dag 1

De dag na de peeling voelt je huid droog aan maar is er niet veel verandering zichtbaar.

Dag 2

Je huid voelt strak en droog aan. Er kunnen donkere vlekken zichtbaar zijn waar je pigment had zitten.

Dag 3

De vervelling begint, het eerst rondom de mond en dan verder. Eventuele vlekken ‘vallen’ ook van je huid. Het vervellen duurt doorgaans 2-3 dagen, daarna zal je nog wat resterende velletjes in de haargrens en rondom de neus zien. Je nieuwe huid is zichtbaar verbeterd, egaler en straalt.

Dat valt erg mee, ik plan graag een consultgesprek.

Post-peelcare

Je gepeelde huid is kwetsbaar. Zorg daarom dat je je strikt aan de post-peelcarevoorschriften houdt. Deze krijg je voorafgaand aan de behandeling(en) van ons mee.

Wat kan ik zelf doen voor een maximaal resultaat?

 • Volg zorgvuldig het post-peelcarevoorschrift op, bestaande uit 2x daags gebruik van uitsluitend SkinTech®-crèmes en Cleanser Foam. Deze producten zijn helemaal afgestemd op de SkinTech® TCA®-peeling.
 • Staak tijdelijk het gebruik van je eigen verzorgingsproducten. Zij zijn niet afgestemd op deze peeling en kunnen irritatie of infectie van je pas gepeelde, kwetsbare huid veroorzaken.
 • Vermijd tot 2 weken na de laatste peeling hoge temperaturen (sauna, hamam)
 • Trek niet aan loszittende velletjes, hiermee beschadig je je nieuwe huidlaag. Er kunnen dan wondjes ontstaan die vervolgens kunnen resulteren in een pigmentvlek.
 • Direct na de eerste peelingsessie tot twee weken na de laatste peeling adviseren wij je geen peelings of scrubs thuis te gebruiken of soortgelijke behandelingen te ondergaan in een andere kliniek.

 

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Wanneer kan ik geen TCA-peeling ondergaan?

Je kunt (nog) geen Easy TCA®-peeling ondergaan wanneer je:

 • Ontstekingen/infecties hebt (ook erg actieve acne en actieve herpes (bijv. een koortslip), in dit geval kan je arts je medicatie voorschrijven).
 • Insuline afhankelijke diabetes mellitus hebt en snel ontregeld raakt.
 • Immunologische aandoeningen en/of een verminderd immuunsysteem hebt.
 • Kanker hebt en behandeld wordt met cytostatica of hormoontherapie.
 • Last hebt van keloïdvorming (hypertrofische littekens).
 • Nier-, luchtweg-, lever- of cardiale aandoeningen hebt.
 • Verse littekens of wonden hebt in het behandelgebied
 • Een verleden hebt met radiotherapie in het gelaat.
 • Zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • Na harsen een beschadigde huid hebt, of recent ontharingscrème hebt gebruikt.

Goed om te weten:

 • Binnen 2 maanden na de peeling wordt laserontharen afgeraden.
 • Mannen kunnen zich op de dag van de behandeling beter niet scheren.
 • Indien je isotretinoïne (roaccutane) hebt gebruikt, kun je doorgaans 6 maanden na afronding van zo’n kuur behandeld worden met een peeling.

 

LET OP: Na gebruik van isotretinoïne (vitamine A ofwel retinol), glycolzuur, benzoylperoxide (veel gebruikte ingrediënten in anti-agingcrèmes) kan de permeabiliteit van de huid verhoogd zijn. Je kunt dan eventueel wel een TCA-peeling ondergaan maar hiervan moet de huidtherapeut wel op de hoogte zijn, om complicaties te voorkomen.

Stel ons je vraag via WhatsApp op 06 82 20 24 74.

Wil je op de hoogte blijven van tips, acties, leuke kortingen en interessant nieuws op het gebied van skin en beauty? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.