De-Pauw-dark-450-v2.png

Fronslijnen

Veel mensen ergeren zich aan fronsrimpels – die verticale rimpeltjes tussen de wenkbrauwen die tevoorschijn komen als je tegen de zon inkijkt of als je bezorgd of boos bent. Fronsrimpels ontstaan door het aanspannen van overactieve spiertjes; bij het fronsen worden de wenkbrauwen zowel naar elkaar toe als naar beneden getrokken. Als gevolg daarvan wordt de bovenliggende huid geplooid en zo ontstaan er verticale rimpels tussen de wenkbrauwen rimpels (en soms ook een horizontale lijn boven de neus), de zogenaamde fronsrimpels. Bij een jonge, elastische huid trekken deze rimpels spontaan weer weg als je ontspant, maar naarmate we ouder worden blijven deze rimpels meer aanwezig.

Op welke leeftijd ontstaan fronsrimpels?

Fronsrimpels kunnen op verschillende leeftijden ontstaan, maar meestal tussen 35 en 50 jaar. De mate waarin en leeftijd waarop we rimpels krijgen is voor een groot deel erfelijk bepaald. Als iemand uit gewoonte de fronsspieren vaak samentrekt, kunnen fronsrimpels al op jeugdige leeftijd ontstaan. Vaak heeft dit te maken met de kleur van de ogen. Hoe lichter de iris, des te meer last kun je hebben van (zon)licht. Als gevolg daarvan ga je de spieren rond de ogen extra samentrekken en dit knijpen traint die spieren, waardoor ze (te) sterk worden.

Fronsrimpels alleen bij vrouwen?

Vrouwen storen zich vaker aan fronsrimpels dan mannen, omdat zij liever een zachte uitstraling hebben. Maar fronsrimpels komen even vaak voor bij mannen, bij wie fronsrimpels overigens meestal dieper zijn dan bij vrouwen. Dit komt omdat de fronsspieren bij mannen sterker gevormd zijn. Mensen die veel sporten en daardoor sterke spieren ontwikkelen, hebben ook vaak diepere fronsrimpels.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Sterke ‘boze’ fronsrimpels

Door fronsrimpels kun je eruitzien als een ander mens dan je in werkelijkheid bent. Mensen met sterke fronsspieren krijgen al fronsrimpels op jonge leeftijd. Als dan ook de wenkbrauw naar beneden wordt getrokken, kunnen fronsrimpels een ‘boze’ en/of ‘strenge’ uitstraling geven, terwijl de persoon helemaal niet boos is of streng kijkt. En mensen storen zich meer aan fronsrimpels dan aan ‘vriendelijke’ horizontale lijntjes zoals kraaienpootjes.

Behandelen van rimpels in Zeist

De meest effectieve behandeling van fronsrimpels bestaat uit het ontspannen van de spiertjes. Deze behandeling duurt ongeveer 10 minuten. De fronsrimpels worden minder zichtbaar en kunnen zelfs helemaal verdwijnen. De wenkbrauwen komen omhoog en je gezichtsuitdrukking wordt minder bezorgd en zachter en vriendelijker. Na enkele dagen tot een week worden de eerste resultaten zichtbaar en na twee weken is het effect optimaal.

Na de behandeling

Je kunt na de behandeling direct weer aan het werk of andere dingen doen. De behandeling laat geen duidelijke sporen na. We raden alleen aan dezelfde dag niet meer te gaan sporten en de eerste paar uur na de behandeling niet met je hoofd naar beneden, dus niet op je buik, te gaan liggen.
Na de behandeling zullen de fronsspieren ontspannen, zodat eventuele spanningshoofdpijn kan afnemen en soms helemaal verdwijnt. Ook kan de ernst van migraine verminderen en/of het aantal aanvallen afnemen.
Het effect van de behandeling van fronsrimpels is het grootst als je meteen na de behandeling een aantal keren bewust gaat fronsen.

De behandeling van fronsrimpels heeft een werkingsduur van 3 tot 6 maanden. De interval tussen behandelingen kan langer worden naarmate je je vaker laat behandelen.

fronslijnen

Stel ons je vraag via WhatsApp op 06 82 20 24 74.

Wil je op de hoogte blijven van tips, acties, leuke kortingen en interessant nieuws op het gebied van skin en beauty? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.