De-Pauw-dark-450-v2.png

Laserontharen

Permanente verwijdering van haargroei, lijkt je dat geen heerlijk idee voor die plekken op je lichaam waar je geen haar wenst maar waar het wel groeit?

En ben je het scheren, epileren of waxen beu? Dan is een ontharingsbehandeling met laser misschien wel dé oplossing voor jou.

Storende haargroei

Als je haartjes hebt op plekken waar je ze liever niet hebt, kun je je ongemakkelijk, onzeker of zelfs bekeken voelen. Er zijn verschillende vormen van ongewenste haargroei met uiteenlopende oorzaken zoals erfelijkheid, leeftijd of hormonale huishouding. Wat bij jou de oorzaak ook is, Kliniek de Pauw kan je helpen met een professionele oplossing: laserontharing.

Laserontharing: hoe werkt dat eigenlijk?

Het laserlicht dat bij laserontharing wordt gebruikt, werkt in op de melanine in de haarzakjes van het haar dat zich nog in de groeifase bevindt. Het pigment wordt verhit tot een temperatuur die zo hoog is dat de haarwortel wordt verschroeid en er dus geen haar meer uit kan groeien.

Resultaat

Hoe donkerder en dikker je haar, des te beter zal het resultaat zijn. Laser werkt vrijwel niet op lichte, blonde haren, omdat deze minder pigment hebben.

Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig om de ongewenste haargroei optimaal te verwijderen, afhankelijk van factoren als bijvoorbeeld hormonale invloeden.
Als je zwarte en/of bruine haren hebt, is 70% tot 90% vermindering een goed resultaat. De meeste haarzakjes zijn dan vernietigd. De  overgebleven haartjes zijn vaak dun en minuscuul waardoor de laser ze niet kan vinden.

Onze laser

We werken voor laserontharing bij Kliniek de Pauw in Zeist met een speciale laser: de Diode Lightsheer 805Nm Laser. De Lightsheer is de beste laser op het gebied van het ontharen van alle huidtypen en bereikt zelfs de fijnste en diepst gelegen haartjes. Zo kunnen wij ieder gebied of plekje op het lichaam ontharen. Combineer deze specialistische laserapparatuur met het professionele advies van onze huidspecialisten en je bereikt een haarafname van soms wel 90%. 

Behandelplan

De frequentie van de laserbehandelingen hangt samen met de haargroeicyclus. Die kan per te behandelen gebied verschillen. In het gezicht moet je rekenen op iedere 4 tot 6 weken en de rest van het lichaam moet om de 6 tot 8 weken behandeld worden.

Omdat er zelfs na een kuur van 6-8 behandelingen wat haargroei kan overblijven, adviseren we je om jaarlijks 1 à 2 losse onderhoudsbehandelingen te ondergaan. De overgebleven haartjes die toen nog dun en minuscuul waren, zijn dan iets groter geworden en kunnen alsnog worden gelaserd. Onze huidspecialisten vertellen je hier tijdens een gratis consultgesprek graag alles over.  

Stappenplan laserontharen

Stap 1

Tijdens een gratis intake bekijken we jouw huidtype en haargroei en bepalen de mate van geschiktheid voor een laserbehandeling.

Stap 2

Als blijkt dat je baat kunt hebben bij een laserontharingsbehandeling, stelt jouw huidspecialist samen met jou een passend behandelplan op.

Stap 3

Als voorbereiding op de behandeling stellen we het apparaat in op jouw huid, leggen we je uit hoe het werkt en treffen we de juiste voorzorgsmaatregelen; zowel jij als je behandelaar dragen een beschermende bril.

Stap 4

Alle haartjes worden zorgvuldig bestudeerd en waar nodig ‘behandelingsklaar’ gemaakt. Dat kan bijvoorbeeld het scheren van (delen van) het te behandelen gebied betekenen.
Als je na de intake niet meteen behandeld wordt maar een aparte afspraak voor je eerste behandeling hebt gemaakt, vragen we je de dag van tevoren het te behandelen gebied zelf te scheren. Het scheren is belangrijk om verbranding van de huid door de impact van de laser op het haar te voorkomen.

Stap 5

De behandeling zelf: de lichtflitsen van het laserapparaat doen hun werk en vernietigen de haarzakjes. De lichtflitsen voelen als een elastiekje dat even kort tegen je huid wordt aangeschoten. Na een ontharingsbehandeling kan je huid enigszins rood zijn en soms wat branderig aanvoelen. Dit is normaal en beperkt je niet om verder (bijna) alle dagelijkse activiteiten te hervatten.

Stap 6

Binnen twee weken na de behandeling begint de haaruitval en wordt het gewenste effect al merkbaar. Samen met je huidspecialist houden we de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten zodat we de optimale uitkomst kunnen realiseren.

Klik hier voor een overzicht van de tarieven voor laserontharen

Meest gestelde vragen

 

Door laserontharing worden haarfollikels in de anagene (groei)fase vernietigd. Die haren komen niet meer terug.

Soms kunnen haren nog niet volgroeid zijn of structureel klein en blond blijven. Dit soort haren wordt door de laser niet gevonden dus die behoud je. Ook in hormoongevoelige zones, kan na verloop van tijd nieuwe beharing zichtbaar worden. In die gevallen wordt aangeraden om na de laserontharingskuur jaarlijks 1 of 2 losse behandelingen in te plannen voor een bevredigend resultaat.

De LightSheer diodelaser is FDA goedgekeurd voor laserbehandeling van donkere en (zon-) gebruinde huid. Het FDA keurmerk is de Amerikaanse variant van het CE-keurmerk voor medische apparatuur maar hanteert (veel) strengere eisen voor toelating op de markt. Deze laser onderscheidt zich door een langere pulsduur waarbij de melanine in de kiemcel van het haarzakje wordt aangedaan.  Van deze manier van laserontharing is aangetoond dat ze veilig en effectief is ook voor de donkere of gebruinde huid. Dit is een belangrijke reden geweest voor  Kliniek de Pauw om te kiezen voor de LightSheer.

Gemiddeld zijn er 6 tot 8 laserbehandelingen nodig om 70% tot 90% van de haarzakjes te vernietigen. Houd er rekening mee dat er nog haartjes overblijven of pas later zichtbaar worden, omdat ze nog in ontwikkeling waren ten tijde van de behandelkuur. Voor een blijvend resultaat kun je dit nabehandelen met 1 of 2 losse behandelingen per jaar nadat je de kuur hebt afgerond. Na iedere behandeling kun je normaal gesproken direct door met je dagelijkse activiteiten.

Nee, niet direct. Vanaf 1 tot 2 weken na een laserbehandeling ga je merken dat de haren in het gelaserde gebied loslaten. Ook duurt het na iedere behandeling langer voordat haren in het gebied terugkomen. Er zijn 6-8 behandelingen nodig om tot 90% haarreductie te realiseren.

Pijn is een groot woord. De ontharingslaser geeft lichtflitsen af die voelen alsof er een elastiekje tegen de huid schiet. De ervaring van pijn neemt iets toe bij veel, dik en/of donker haar, maar zal nooit ondraaglijk zijn. Hoe pijnlijk een laserbehandeling precies doet, is per persoon verschillend maar wordt over het algemeen als minder pijnlijk dan waxen of epileren ervaren.

Kliniek de Pauw werkt voor ontharing met de Diode Lightsheer Laser op 805 nm. De Diode LightSheer Laser maakt gebruik van een laserstraal met een golflengte van 810 nanometer. De energie van de laserstraal wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren en vervolgens omgezet in warmte. De warmte zorgt voor vernietiging van het haarzakje waardoor er geen nieuwe haar meer kan groeien. Onze keuze voor de Lightsheer is mede bepaald door de positieve reviews en geluiden over goede resultaten uit de markt.  Daarnaast werkt het apparaat snel en intuïtief. De relatie tussen risico’s (ook op fouten), resultaat en downtime is met de Lighsheer optimaal.

Nee juist niet. We vragen je om de haren 24 uur voor de behandeling af te scheren. Wel zien we de beharing eerst graag even om goed te kunnen beoordelen met wat voor haar we te maken hebben. Dit beoordelen we tijdens het intakegesprek.

Het verschil tussen ontharen met IPL (Intense Pulsed Light) en een laserbehandeling is het soort licht. De IPL heeft een meer diffuse lichtbundel die minder diep in de huid komt. Een laserbehandeling werkt met meer compact licht dat daardoor dieper en doelgerichter bij de haarzakjes kan komen. Het idee van beide platforms is wél hetzelfde. Dus beide methoden richten zich op het pigment in de haarzakjes en vernietiging door verwarming. Een goed IPL-platform geeft goede resultaten. Echter, je hebt vaak meer behandelingen met een IPL nodig voor hetzelfde resultaat.

De overeenkomst is dat beide behandelingen ernaar streven om ongewenste haargroei tegen te gaan. Echter, bij waxbehandelingen groeien alle haren na 6 weken weer terug. Laserontharen bij Kliniek de Pauw is professioneel, effectief en gericht op (duurzaam) resultaat. Het is in eerste instantie een wat grotere investering maar wel voor de lange termijn. En je hoeft niet iedere 6 weken de pijn van een waxbehandeling te ondergaan.

 

Het probleem dat vaak bij vrouwen wordt aangetroffen is hypertrichose (te veel haar) en hirsutisme (een mannelijk beharingspatroon). Ook PCOS (polycysteus ovarium syndroom) kan zorgen voor een toename van haargroei op het lichaam. Daarbij zien we veel mensen die last hebben van ingegroeide haren in de bilnaad of ontstekingen in de oksels en liezen. Laserontharen kan al deze klachten sterk verminderen.

Helaas bestaat er op dit moment nog geen effectieve lasermethode tegen blonde, rode en grijze haren. Wat wel een effectieve behandeling blijkt, is elektrische epilatie in kleine gebieden.

Stel ons je vraag via WhatsApp op 06 82 20 24 74.

Wil je op de hoogte blijven van tips, acties, leuke kortingen en interessant nieuws op het gebied van skin en beauty? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.