De-Pauw-dark-450-v2.png

Behandeling tegen pigmentvlekken

Herstellen en vervagen van pigmentvlekken

Het voorkomen en in zekere graad herstellen en vervagen van pigmentvlekken is mogelijk, maar daarvoor is een evenwichtige formule van actieve ingrediënten nodig die de vorming en verspreiding van melanine (pigment in de huid) tegengaan. Kliniek de Pauw heeft deze producten in haar assortiment en kan je daarover adviseren.

Behandelingen

Ook bieden we speciale behandelingen om pigmentvlekken significant te laten vervagen.

Oppervlakkige tot medium diepe pigmentvlekken kunnen worden behandeld met een IPL (Intense Pulsed Light). Verheven pigmentvlekjes of wratjes verwijderen we door middel van coagulatie.

Bij Kliniek de Pauw in Zeist geven we vaak de voorkeur aan een kuur van TCA-peelings, in combinatie met verschillende behandelcrèmes. In deze crèmes zitten pigment-remmende ingrediënten zoals tranexaminezuur en hexylrecorsinol. In combinatie met de peeling geeft dat een erg mooi resultaat.

Door gebruik van deze methode bereiken we zowel het oppervlakkige als het dieper gelegen pigment. Twee vliegen in een klap dus. Ook geven deze peelings een flinke boost aan huidvernieuwing, waardoor je pigment verdwijnt én je huid heerlijk zacht en nieuw aanvoelt.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Wat kan ik zelf doen tegen pigmentvlekken in het gezicht?

Pigmentvlekken in het gezicht kunnen je er ouder uit laten zien dan je je voelt of werkelijk bent. Dat is een vervelend gevoel! Helaas gaat een pigmentvlekje niet vanzelf weg. Je moet er dus echt iets aan doen, wil je van je pigmentvlekken afkomen.

Het belangrijkste wat je (vandaag al) kan doen, is je huid iedere dag goed beschermen tegen uv-straling met een crème met een SPF-factor 30 of hoger. Eventueel combineer je dat met minerale make-up voor nog meer bescherming. Het gebruik hiervan helpt de verdere ontwikkeling van pigmentatie af te remmen.

Maar… op zijn best blijven hiermee de vlekjes stabiel, dus zoals ze nu zijn. Helaas gaan ze dus ook hiermee niet vanzelf weg. Hiervoor zit de pigmentatie vaak te diep in de huid.

Voor het verwijderen van pigmentvlekjes is dus echt een behandeling in de kliniek noodzakelijk. Dus wil je er vanaf, dan is jouw eerstvolgende stap in de strijd tegen je pigmentvlekken: het inplannen van een gratis consultgesprek. 

Hoe ziet een de behandeltraject tegen pigmentvlekken er uit?

Voor het beste resultaat is een goede analyse van jouw specifieke  startpunt, dus de huidige situatie, noodzakelijk. Hiervoor praat je voorafgaand aan je traject met een huidtherapeut. In dit consultgesprek leer je alles over hoe bij jou de pigmentatie tot stand is gekomen en hoe die zich momenteel ontwikkelt.

Hierna kun je met de behandelkuur beginnen. Doorgaans zijn 2-4 peelings iedere 1-2 weken raadzaam, afhankelijk van je huidreactie.

Vaak zijn 2 behandelingen voldoende, maar soms zijn 3 of 4 behandelingen nodig om de huid te vernieuwen en al het oppervlakkige en dieperliggende pigment uit de huid te ‘trekken’.

Na een peeling gaat de huid gedurende 2-3 dagen vervellen. In die periode komt ook het (onderliggende) pigment naar de oppervlakte, waardoor het eerst lijkt alsof het erger wordt. Maar dit is juist een erg goed voorteken voor een mooi resultaat.

Je behandeltraject stapsgewijs:
  1. Begin met een consult bij huidtherapeut
  2. Start je kuur van 2-4 peelings iedere 1-2 weken (afhankelijk van het persoonlijke advies van de huidexpert)
  3. Na de peeling ga je, vanaf dag 3, gedurende een dag of 2-3 vervellen
  4. Na de kuur ga je je uitstekend en blijvend beschermen met voldoende SPF (Sun Protection Factor), ook op niet-zonnige dagen.

Dat lijkt me een mooi plan, ik wil graag een gratis consultgesprek.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Pigmentvlekken ontstaan niet alleen door de zon. Het ontstaan van pigmentvlekken kan heel veel verschillende oorzaken hebben. Je hormonen, een overmatige blootstelling aan de zon (uv-straling), laptop of smartphone (blauw licht) en genetische aanleg kunnen allemaal redenen zijn waardoor pigmentatie ontstaat. Er zijn verschillende soorten, met verschillende oorzaken. Zo zijn er ouderdomsvlekken, goedaardige moedervlekken, maar ook melasma (ook wel zwangerschapsmasker genoemd).

Vanwege al deze verschillende oorzaken, zijn er ook verschillende methoden om pigmentvlekken te behandelen. Weet jij welk type pigmentvlekken jij hebt? We geven je er graag antwoord op dus klik hier voor een vrijblijvend consult.

Belangrijk om te weten is dat pigmentschade zich opbouwt in de huid en zich openbaart op latere leeftijd door verslapping, vlekjes en schaduwvorming (meestal ophet voorhoofd, naast het oor en op jukbeenderen of kun). Dit proces wordt internationaal ‘photo aging’ genoemd.

Voorkomen van pigmentvlekken

Een extra reden om baby’s en kleine kinderen goed te beschermen. Kliniek de Pauw heeft daar speciale producten voor.

  • Zo is er van Jane Iredale een doorzichtige, minerale poeder die op het lichaam van de baby kan worden aangebracht met een sponsje.
  • Dan is er ook de beroemde zonbeschermingscrème van Environ. Deze crème is samengesteld uit vele natuurlijke antioxidanten en met beschermingsfactor 15 zijn we voor 96% beschermd tegen uv-straling. De opengelaten 4% hebben we nodig om de noodzakelijke vitamine D aan te kunnen maken.

Beide producten hebben een award gewonnen van The Cancer Foundation. Allebei zijn ze ook veilig voor baby’s en kleine kinderen. Neem de proef op de som: we hebben een minitube zonnecrème voor je klaarliggen om te proberen. Je zult het zien: zelfs de meest gevoelige huid verbrandt niet.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Bescherming van binnenuit

Behalve goede bescherming tegen uv-straling door middel van een goede creme met zonbeschermingsfactor 30 of meer, is  zonbescherming van binnenuit door middel van het suppleren van antioxidanten en vitames ook te overwegen. Denk hierbij aan suppletie van Skin AntiOxidant uit het Advanced Nutrition Programme van Environ.

Hoe gaat de peeling in zijn werk?

Op onze pagina peelings hebben we stap voor stap voor je op een rij gezet hoe een peeling er in de praktijk aan toe gaat.

Stel ons je vraag via WhatsApp op 06 82 20 24 74.

Wil je op de hoogte blijven van tips, acties, leuke kortingen en interessant nieuws op het gebied van skin en beauty? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.