Ik wil er minder vermoeid uitzien

Zie je er vermoeider uit dan je je voelt? Wil je weer een frisse en energieke versie van jezelf in de spiegel zien? Gelukkig kun je tegenwoordig al veel doen om een vermoeide blik te verminderen.

Vermoeide blik oplossen

Er zijn in de loop der jaren verschillende mooie en veilige behandelingen ontwikkeld om je vermoeide blik te verminderen. Sommige behandelingen zijn ingrijpender dan andere. Het spectrum strekt zich uit van huidkwaliteitsverbetering tot faceliften, met daartussenin behandelingen met botox en fillers en/of een ooglidcorrectie.

Om te bepalen hoe jouw vermoeide blik het beste opgelost kan worden, is het belangrijk te begrijpen hoe een vermoeide blik tot stand komt. Lees hier meer over de oorzaken van een vermoeide blik

Over het algemeen geldt wel dat hoe langer je wacht met het aanpakken van verouderingsverschijnselen, hoe ingrijpender je behandelplan wordt. Het is daarom altijd een goed idee om doorlopend aan je huidkwaliteit te werken en er op tijd mee te beginnen. Een goede en gezonde huid heeft zoveel invloed op een frisse en mooie uitstraling dat een hoop andere, meer ingrijpende behandelingen overbodig zijn dan wel uitgesteld kunnen worden en/of, als je ze toch ondergaat, langer hun resultaat behouden.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Vermoeide blik – wat te doen?

Een vermoeide blik oplossen vereist in de meeste gevallen een behandelplan met meerdere aspecten. Als je je verdiept in de oorzaken, dan begrijp je dat er op verschillende gebieden en lagen gewerkt wordt voor het beste resultaat.

Voor het aanvullen van verloren botstructuren, zijn fillers ideaal. Ze bestaan in verschillende composities en diktes waarmee heel zorgvuldig subtiele verbeteringen op het jukbeen, de kaaklijn of onder de ogen kunnen worden gerealiseerd. Er zijn veel mogelijkheden voor wat we kunnen doen tegen uiterlijke verschijnselen van een vermoeide blik. 

Voor wallen en huidoverschot onder de ogen zijn verschillende benaderingswijzen. beschikbaar. Hier kan sprake zijn van huidoverschot wat door middel van een onder-ooglidcorrectie kan worden verwijderd. Is het nog niet zover of houd je er niet van als er in je gesneden wordt, dan kunnen je een behandeling met RRS HA eyes overwegen. Met deze behandeling zien we hele mooie resultaten in het verzachten van de tekening van de wallen en de kraaienpootjes. Ook wordt hierdoor dunne huid onder de ogen ietsje dikker en drijven we vocht onder de ogen af voor een mooie egale overgang van de dunne naar de dikke huid.

Voor het oplossen van een vermoeide blik moeten we echter ook verder kijken dan het gebied rondom de ogen. Ook diepere rimpels zoals neus-lippenplooi of marionetlijnen in het gebied bij de mond verdienen behandeling om een vermoeide uitstraling tegen te gaan. Ook dit wordt doorgaans met de inzet van fillers gedaan. 

Daarnaast is het belangrijk om je huidkwaliteit te optimaliseren door middel van peelings, skinboosters of laserbehandelingen.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Vermoeide blik – uiterlijke kenmerken

Een vermoeide blik heeft verschillende oorzaken. Botresorptie, kleiner wordende en zakkende vetcompartimenten en achteruitgang van de huidkwaliteit zorgen voor een vale huid, wallen, hangende oogleden, diepere neus-lippenplooi en/of marionetlijnen.

Zelf zien we vaak slechts een of twee van deze indicaties, maar voor het effectief behandelen van een vermoeide blik is het noodzakelijk al deze aspecten goed te beoordelen. Zo kan een volledig beeld worden gekregen van wat te doen om weer een frisse blik te krijgen.

Vermoeide blik - oorzaken

Vaak horen we mensen vragen om een behandeling van de wallen om een minder vermoeid uiterlijk te realiseren. Helaas is een vermoeide blik daarmee meestal niet verholpen. Een vermoeide uitstraling wordt in verreweg de meeste gevallen veroorzaakt door een combinatie van verschillende verouderingsverschijnselen in ons gezicht.

Tijdens het ouder worden, ontstaan er op verschillende lagen in ons gezicht veranderingen die ons een vermoeide blik geven. Deze lagen zijn:

  1. botstructuur
  2. onderhuids vet- en spierweefsel
  3. huiddikte en -kwaliteit

Botstructuur
Op de diepste laag bevindt zich onze schedel. De schedel fungeert als het ware als een kapstok voor de minder diep liggende lagen – onze vetkussens en onze huid.

Naarmate we ouder worden, wordt een proces dat we botresorptie noemen steeds duidelijker zichtbaar aan de oppervlakte. Zo wordt ons jukbeen smaller, net als onze kaakbeenderen. Ook onze oogkassen worden groter terwijl de schedel als geheel juist kleiner wordt. Door deze krimp wordt de ‘kapstokfunctie’ van de schedel steeds minder effectief en zien we tekenen van verzakking en verslapping.

Onderhuids vet- en spierweefsel
Vooral onze onderhuidse vetkussentjes, die zorgen voor de mooie, volle contouren in ons gezicht, hebben te lijden onder het verlies van de kapstok. De vetkussentjes worden kleiner en zakken naar beneden, vooral ter hoogte van het jukbeen. Hierdoor wordt de druk op het gebied rond de mond groter en de neus-lippenplooi zichtbaarder. 

Spierweefsel is een belangrijke veroorzaker van dynamische rimpels zoals lachrimpels, fronsrimpels en voorhoofdlijnen

Huiddikte en -kwaliteit
Tot slot is de kwaliteit van onze huid van groot belang voor de mate van onze vermoeide uitstraling. Hoe sterker en elastischer de huid, des te beter de huid in staat is de zwaartekracht te weerstaan. Ook zijn overmatige pigmentvlekjes, een vale huid en een huid vol met roodheden en adertjes de reden van een vermoeide uitstraling. 

Huidoverschot boven de ogen, veroorzaker van de bekende hangende oogleden, is een chirurgische indicatie. Huidoverschot onder ogen kan ook veroorzaakt worden door een te dunne huid in combinatie met vochtophoping. Ook dit is een belangrijke veroorzaker zijn van een vermoeide blik echter, behoeft niet perse een chirurgische ingreep. Klik hier voor meer informatie over de oogbehandelingen

Stel ons je vraag via WhatsApp op 06 82 20 24 74.

Wil je op de hoogte blijven van tips, acties, leuke kortingen en interessant nieuws op het gebied van skin en beauty? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.