De-Pauw-dark-450-v2.png

Grove poriën

Hoe ontstaan grove poriën?

Hormonen hebben veel invloed op de aanmaak van talg, een vetachtige stof die je nodig hebt om je huid soepel te houden. Bij een normale talgproductie heeft de talg vrij baan om zich via de poriën over de huid te verspreiden.
De problemen ontstaan wanneer we teveel talg aanmaken. Het teveel aan talg vermengt zich met andere stoffen in je huid (zoals dode huidcellen), waardoor de porie verstopt raakt. Door deze verstopping kan het talg zich niet langer via de opening van de talgklier over de huid verspreiden, met als gevolg dat het in de porie ophoopt. Daardoor vergroot de porie zich.

Mee-eters of comedonen

Vergrote poriën hebben de ruimte voor extra talg, zou je denken. Dat is ook zo, maar het teveel aan talg wordt nog steeds ingesloten door dode huidcellen. Zodra de talg zich vermengt met de dode huidcellen, in aanraking komt met zuurstof, dan ontstaat oxidatie en krijg je een mee-eter.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Wat is hieraan te doen?

Minerale make-up

Veel mensen met vergrote poriën proberen dit te camoufleren door veel (verstoppende) foundation op hun huid aan te brengen. Stap 1 bij Kliniek de Pauw is het advies voor een goede minerale make-up en exfoliërende primer. De producten van Jane Iredale zijn puur mineraal, hypoallergeen en camoufleren verrassend de oneffenheden. De moeite waard om eens langs te komen en uit te proberen. Je zult verrast zijn!
Niet alleen voor vrouwen maar ook voor mannen hebben we onzichtbare, camouflerende minerale make-up. Op deze manier zorgen we ervoor dat je huid niet telkens opnieuw verstopt raakt Alleen al het gebruik van goede make-up zal je helpen met het verbeteren van je huid.

Goede reiniging

Bij Kliniek de Pauw raden we je aan om te starten met een goede reiniging en een toner met salicylzuur. Deze reiniging is heel erg belangrijk vanwege de exfoliërende (hoornlaag verdunnende) werking. Bovendien werken deze zuren in de diepte van de porie. Het BHA-zuur heeft een gunstig effect op de aanmaak van collageen. Het teveel aan talg kan zich niet meer ophopen in de porie en deze verkleint zich.

Vitamine A, oxidanten en zuren

Als we de eerste stappen hebben gezet en de huid verbetert zich, dan gaan we de overstap maken naar een snelle opbouw van vitamine A en het gebruik van anti-oxidanten.

Wij gaan graag de uitdaging aan om van jouw huid een nog mooiere huid te maken.

Stel ons je vraag via WhatsApp op 06 82 20 24 74.

Wil je op de hoogte blijven van tips, acties, leuke kortingen en interessant nieuws op het gebied van skin en beauty? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.