De-Pauw-dark-450-v2.png

Microneedling/SkinPen

Wat is microneedling?

Een gezonde huid heeft als primaire doel zoveel mogelijk het lichaam te beschermen tegen de nadelige werking van invloeden van buitenaf. Haar doel is dus zoveel mogelijk stoffen buiten te houden. Dat is dan ook de reden dat slechts 3% van de werkzame stoffen in bijvoorbeeld een crème wordt opgenomen door een gezonde huid die intact is.

Microneedling gaat uit van de eigen kracht van de huid om zichzelf te vernieuwen. Bij toepassing van microneedling maak je minuscuul kleine gaatjes in de huid waarmee de bovenste beschermende laag van de huid wordt doorbroken. Door het zogenaamd openen van de huid ontstaat de mogelijkheid werkzame stoffen diep in de huid te laten doordringen.

Microneedling wordt op verschillende manieren toegepast. De meest bekende manier is door gebruik te maken van een dermaroller. Bij Kliniek de Pauw zijn we groot fan van het SkinPen Presicion System.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

SkinPen Precision System voor huidverbetering

voor en na SkinPen behandeling

De SkinPen is een elektronisch apparaat dat met steriele dichte naaldjes honderdenmicrokanaaltjes in de huid maakt. Zo worden op een effectieve manier stugge weefselstructuren versoepeld. Denk hierbij aan littekenweefsel (als gevolg van acne) of diepe rimpels. Een SkinPen-behandeling verstevigt de huid door het stimuleren van de fibroblasten die collageen en elastine aanmaken, en geeft een mooie en gelijkmatige huidstructuur.

Daarnaast is dit medische (steriele) microneedlingsysteem krachtiger, preciezer en veiliger dan andere systemen. De verwisselbare naaldkop kan slechts één keer worden gebruikt en de naaldkop laat geen vloeistoffen door. Hierdoor is er bij SkinPen-behandelingen geen risico op kruisbesmetting tussen cliënten.

Het slimme druksysteem in het apparaat detecteert zelf de mate van stugheid van de huid en past hierop de behandelsnelheid aan. Hierdoor weet je behandelaar zeker dat de ingestelde naalddiepte bereikt en niet overschreden wordt.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Hoe werkt microneedling met het SkinPen Precision System?

Bij medische microneedling worden microkanaaltjes in de huid gemaakt door middel van heel kleine steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijke herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen en nieuwe elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Medische microneedling is effectiever en zorgt daardoor voor een zichtbaarder resultaat.

Welke indicaties worden met de SkinPen behandeld?

De SkinPen-collageeninductietherapie kan voor vele indicaties worden ingezet:

  • (Acne) littekens
  • Fijne lijntjes
  • Pigmentvlekjes (bijv. zonbeschadigingen)
  • Doffe huid
  • Grove huidstructuur
  • Striae/striemen
  • Vergrote poriën
  • Verslapte huid

Waar moet je rekening mee houden na de behandeling?

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm/prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren wegtrekken. De behandeling heeft een korte herstelperiode. Na de behandeling krijg je 2 nazorgproducten mee naar huis om het herstel te bevorderen. Voor een optimaal resultaat zijn 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 weken.

Stel ons je vraag via WhatsApp op 06 82 20 24 74.

Wil je op de hoogte blijven van tips, acties, leuke kortingen en interessant nieuws op het gebied van skin en beauty? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.