De-Pauw-dark-450-v2.png

Lichttherapie

Fotobiodynamische therapie voor gezicht, hals en decolleté

Zoek je een heerlijk ontspannen behandeling maar wil je tegelijk wel resultaat van je geïnvesteerde tijd en waar voor je geld? Verdiep je dan eens in een combinatiebehandeling van lichtgevoelige serums met huidverbeterende ingrediënten in samenhang met toepassing van verschillende soorten ledlicht. Ontspanning, verzorging, huidverbetering, allemaal in één behandeling. En dat zonder downtime.

De fotodynamische therapie is een vorm van lichttherapie die de huidcellen door toepassing van Skinox-producten gevoelig en ontvankelijk maakt voor de combinatie van zuurstof en licht. Dit stelt de huid in staat zichzelf te regenereren en herstellen. 

De huidverbeterende Skinox-producten bevatten lichtgevoelige ingrediënten die door het FotoAge masker worden geactiveerd. Omdat iedere indicatie een andere dieptewerking heeft, is er voor elke indicatie een andere kleur licht nodig.  

Een behandeling met FotoAge en Skinox bestaat uit 5 of 6 verschillende stappen, afhankelijk van de indicatie. Een behandelplan is opgebouwd uit 4 sessies in de kliniek in combinatie met producten die je thuis gebruikt, niet alleen een serum en zonbescherming, maar ook voedingssupplementen die de huid van binnenuit voeden en stimuleren.  

De fotobiodynamische therapie is geschikt voor behandeling van melasma, rosacea, acne, pigmentatie, rimpels en huid met zonschade. 

Met behulp van een FotoAge-masker dat 4 verschillende kleuren High Density Diodes (HDD) laserlicht produceert, worden lichtgevoelige en fotobiodynamische Skinox®-producten in de huid ingebracht. Zo worden de stamcellen van de weefsels geactiveerd en huidherstel gestimuleerd.

4 verschillende kleuren – waarom?

Elk van de vier kleuren HDD-laserlicht werkt op een verschillende diepte in de huid in. Elke kleur heeft ook zijn specifieke eigenschappen. Bij de behandeling met het FotoAge-masker kunnen meerdere kleuren licht worden ingezet. Hierdoor kan de therapie een specifieke aandoening gerichter aanpakken dan wanneer gebruik wordt gemaakt van slechts 1 kleur licht. 

Rood: het rode licht werkt het diepst in de huid en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Het ondersteunt het natuurlijke proces van celvernieuwing en remt ontstekingen in de huid. Het rode licht wordt ook ingezet in de therapie voor haargroeistimulatie.  

Geel: het gele licht remt ontstekingen in de huid. Het wordt samen met het rode licht toegepast in de behandeling tegen roodheid en rosacea. Het gele licht bestrijdt roodheid van de huid en geeft verlichting voor irritatie, rosacea en dermatitis. 

Groen: het groene licht remt de productie van overmatige melanine en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Het groene licht wordt samen met het rode licht gebruikt bij de behandeling tegen hyperpigmentatie.  

Blauw: het blauwe licht werkt op epidermaal niveau en remt de groei van de hoornlaag. De fotobiodynamische therapie in combinatie met het rode licht wordt gebruikt voor de behandeling van onvolkomenheden in acne(gevoelige)huid. 

4 kleuren, 4 therapieën 

Kliniek de Pauw biedt 4 verschillende therapieën aan:  

  • Skinox Wrinkles (rood) tegen rimpels en andere verschijnselen van huidveroudering
  • Skinox Redness (geel) bij rosacea, roodheid en een onrustige en/of geïrriteerde huid
  • Skinox Dark Spots (groen) bij pigmentatie, hyperpigmentatie en melasma
  • Skinox Blemish (blauw) bij acne en een onrustige, sensitieve huid 

 

Hoe ziet het behandel(stappen)plan eruit? 

Een behandeling met het FotoAge-masker en Skinox huidverbeterende producten is opgebouwd in verschillende stappen. Meestal 5 of 6, afhankelijk van de indicatie. Een behandelplan bestaat uit 4 sessies in de kliniek in combinatie met producten voor thuisgebruik, zoals een serum en zonbescherming, maar ook voedingssupplementen die de huid van binnenuit voeden en stimuleren. 

In de kliniek

Stap 1 Peeling 

De behandeling start met een oppervlakkige peeling die de huidcellen gevoelig maakt voor de combinatie van zuurstof en licht en de huid in staat stelt zichzelf te regenereren en herstellen. De huidverbeterende peeling bevat lichtgevoelige ingrediënten die in stap 3 door het FotoAge-masker worden geactiveerd.  

Stap 2 Fotobiodynamisch serum 

Het voor de behandeling toepasselijke fotobiodynamische serum wordt aangebracht op het gezicht, de hals en het decolleté, waarna dit wordt afgedekt met een folie. Het huidverbeterende serum bevat groeifactoren, peptiden en lichtgevoelige ingrediënten die door het FotoAge-masker worden geactiveerd.  

Stap 3 FotoAge HDD-masker 

Het FotoAge HDD-masker kan drie zones van het gezicht en de hals onafhankelijk van elkaar behandelen. Het masker bestaat uit twee soepele delen die zich aanpassen aan de rondingen van het gezicht, de hals en het decolleté. 

 Het FotoAge-masker wordt geplaatst en de juiste frequentie voor de behandeling wordt ingesteld. Het licht in combinatie met het serum met lichtgevoelige ingrediënten doet zijn werk. Dit duurt 15 minuten.  

Thuis – homecare

Stap 4 Zonbescherming SPF 50+ 

Na de behandeling met het masker wordt de huid beschermd tegen invloeden van buitenaf met Fotoskinox® SPF 50+ zonbescherming. 
Fotoskinox® SPF 50+  bevat een fysisch filter van titaandioxide, een chemisch filter van liposomen, een biologisch filter, groeifactoren, peptiden en antioxidanten. Het is een complete zonbescherming die niet alleen bescherming biedt tegen uva- en uvb-straling maar ook voorkomt dat zware metalen, rook en luchtdeeltjes de huid binnendringen.  
De crème neemt de kleur aan van de huid en geeft een mooi egale, matte teint.
Vraag je behandelaar welke zonbescherming het beste bij jouw huid past.

Stap 5 Homecareserum 

De homecareserums bevatten een hoog percentage actieve ingrediënten die de behandelingen ondersteunen en het resultaat van de behandelingen optimaliseren. Er zijn verschillende Home Care Serums die passen bij de verschillende behandelingen. Vraag je behandelaar welk serum het beste bij jouw huid past.

Bij de Dark Spots-behandeling is naast de zonbescherming en het homecareserum een depigmentatiemasker aan de therapie toegevoegd.  

Het depigmentatiemasker is een intensief masker voor de behandeling en het voorkomen van pigmentproblemen. Het masker wordt aangebracht in de kliniek en werkt 8 uur lang. Voor thuisgebruik wordt aanbevolen het masker voor de nacht aan te brengen. Vraag je behandelaar ernaar.

(Stap 6) Nutricosmetics 

De trilogie is compleet door aanvulling met nutricosmetics (voedingssupplementen) die de behandeling ondersteunen. Deze nutricosmetics zijn ontwikkeld voor de verbetering van huid en haar van binnenuit. 
Lees meer over Skinox Nutricosmetics.

Stel ons je vraag via WhatsApp op 06 82 20 24 74.

Wil je op de hoogte blijven van tips, acties, leuke kortingen en interessant nieuws op het gebied van skin en beauty? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.