De-Pauw-dark-450-v2.png

Overbeharing

Heb je last van een teveel aan haargroei op plaatsen waar die haren normaal gesproken niet of niet in die mate horen te zitten?
Overbeharing is een probleem dat zowel bij vrouwen als mannen voorkomt, en kan voor flink wat problemen zorgen en op zijn minst als hinderlijk worden ervaren.
 

Verschillende manieren van ontharen

Kliniek de Pauw biedt drie manieren om van deze overmatige haargroei af te komen:

  • Laser
  • Waxen
  • Elektrisch ontharen
 

Laserontharing 

Bij laserontharing wordt het zeer krachtige licht dat de laser uitzendt opgenomen door het aanwezige pigment in de haren en op die manier naar de haarwortels gevoerd. Door de warmte worden de daar aanwezige kiemcellen voor nieuwe haren vernietigd. Laserontharing is een behandelmethode voor permanente ontharing. Afhankelijk van het type laser dat ingezet wordt bij laserontharing zijn er meer of minder behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen.
 
Is een laserontharing de juiste oplossing voor mij?
Bruine en zwarte haren reageren het beste op laserbehandelingen omdat deze haarkleuren veel pigment bevatten. Grijze, blonde en rode haren bevatten veel minder of onvoldoende pigment waardoor deze wijze van ontharing minder effectief kan zijn. Tijdens de intake met de huidtherapeute wordt gekeken of je haartype geschikt is voor lasertherapie. Al naar gelang het pigment dat in jouw haren aanwezig is, kan worden gekozen voor lasertherapie of een alternatief voor laserontharing worden geadviseerd, zoals waxen of elektrisch ontharen.
 

Waxen

Bij ontharing door middel van waxen wordt warme hars op het te behandelen huiddeel aangebracht. Nadat deze door afkoeling enigszins is uitgehard, wordt de wax in één beweging van de huid verwijderd waarbij de haartjes uit de huid worden getrokken. Het duurt vervolgens 4-8 weken voordat het haarzakje weer een nieuwe haar heeft gemaakt.
 
Waxen is geen permanente oplossing tegen (over)beharing. De behandeling moet dus iedere 6-8 weken worden herhaald.
 
Een veelgehoorde klacht bij waxen is dat het pijnlijk is en dat de huid geïrriteerd raakt. De door Kliniek de Pauw gebruikte waxen van het merk Lycon hebben deze nadelen niet. Dit komt omdat de waxen bij een lagere temperatuur smelten en hechten aan de haren en niet aan de huid.
 
Lycon heeft voor elk lichaamsdeel een specifieke hars of wax, want haar- en huidtypen zijn per lichaamsdeel heel verschillend. Lycon is heel zacht voor de huid, zelfs de meeste gevoelige huiden reageren hier goed op.
 

Elektrisch ontharen

Voor een definitieve ontharing kan elektrisch ontharen worden overwogen. We nemen graag de mogelijkheden hiervoor met je door in een persoonlijk gesprek.

Stel ons je vraag via WhatsApp op 06 82 20 24 74.

Wil je op de hoogte blijven van tips, acties, leuke kortingen en interessant nieuws op het gebied van skin en beauty? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.